Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Jaa artikkeli

Sydkustens Fiskeleader

Fiskerigrupp ESKO stöder och utvecklar fiskerinäringarna vid Finska viken. Stöd kan beviljas enligt ESKO strategi 2020 till projekt för att utveckla yrkesfiske, fiskodling och fisketurism. Fiskerigruppens kordinator är Esko Taanila. Taanilas uppgift är att hjälpa företag och andra verksamma inom fiskerinäringen med att söka stöd enligt programmet, samt på annat sätt att vara med och utveckla fiskerinäringarna i Södra Finland.

EHFF förordning

ESKO drivs av statlig reglering av Europeiska havs- och fiskerifonden, beviljande av ett åtgärdsprogram för stöd. Denna förordning trädde i kraft den 15 september 2015.
Du kan ladda ner den förordning på svenska.

En miljon euro för utvecklingen av fisket.

Vi har öppnat en ny finansieringsperiod 2021-2027. Finansieringen från den finska EHFF-förordningen (Europeiska havs- och fiskerifondens) kan användas för att stödja samhällsbaserade investerings- och utvecklingsprojekt som ligger i linje med utvecklingsstrategin. Instruktioner för att söka finansiering finns i sidomenyn under "Tuen hakeminen". Du kan ladda ner strategin och dess sammanfattningar genom att klicka på länkarna nedan.

Handläggning av inkomma ansökningar 31.3. och 22.5.

Tilläggsuppgifter

Riku Mesiniemi
Kalatalousaktivaattori
puh. 044 377 4516
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.