Fullscreen Image V3

Leader-rahoitus

Toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta paikkakunnan parhaaksi.
Pienille yrityksille ja yhdistyksille; luo uutta tai kehitä kannattavaa.

Nuorille

Sepra tarjoaa alueen nuorille monia mahdollisuuksia olla itse vaikuttamassa kotiseudun viihtyisyyteen, ja siihen millaista toimintaa alueella järjestetään. Monissa rahoitetuissa Leader-hankkeissa on nuorille suunnattua toimintaa https://www.sepra.fi/leader-tuet/leader-hankkeet. Nuoret voivat myös yhdessä jonkin yhdistyksen kanssa ideoida hankkeen omiin tarpeisiinsa: varsinaisissa Leader-hankkeissa hakijana tulee olla rekisteröity yhdistys.

Tarjoamme nuorille minirahoitusta pieniin yhteisiin hankkeisiin tai tapahtumien järjestämiseen. Alla pdf:ssä on tietoa minirahoituksesta, jota pienet nuorten ryhmät – vähintään 4 nuorta – yhdessä voivat hakea yhteisiin harrastusvälinehankintoihin tai vaikkapa tapahtuman järjestämiseen alueen nuorille.

Nuorisojaosto ja minirahoitus

Jo vuosia olemme toivoneet, että saisimme Sepran yhteyteen perustettua nuorisojaoston, jossa nuoret käsittelisivät toisten hakemukset ja viestisivät toiminnasta eteenpäin. Koronan takia olemme joutuneet tekemään ’digiloikan’ ja nyt meidän onkin helpompi tarjota nuorille mahdollisuutta tulla mukaan tähän toimintaan, koska toteutamme sen Teamsin avulla. Samaisesta pdf:stä löytyy tietoa nuorisojaoston ajatellusta toiminnasta, ja kiinnostuvat voivat olla yhteydessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kansainvälinen toiminta ja yrittäjyys

Sepran omissa hankkeissa, kuten Sustainable entrepreneurship in the countryside – SEIC – nuorille tarjotaan mahdollisuus lähteä paikallisen yrittäjän kanssa tutustumaan jonkin alan yrityksen toimintaan Virossa tai Latviassa. Lue lisää https://www.sepra.fi/kansainvalisyys/kestava-maaseutu tai ole yhteydessä Heidiin; Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. puh. 044-277 4515.
Yhteiskunnallinen yrittäjyys -toiminnan kautta voi hakeutua vapaaehtoisvaihtoon Irlantiin tai Viroon, hyvin edullisesti ja kiinnostaviin paikkoihin; vaihdot jatkuvat, kun koronatilanne sen mahdollistaa! 

Vaikuttaminen vuoteen 2030

Tällä hetkellä Sepra valmistelee strategiaa, jolla se hakee EU-rahoitusta erilaisten hankkeiden tukemiseksi ajalla 2023-2027. Ajalla 2014-2020 tukea alueen yhdistysten ja yritysten hankkeisiin on kohdennettu n. 3 miljoonaa, ja joukossa on paljon hankkeita, joilla on tuettu nuoria hyödyttävää toimintaa. Oletko käynyt kokeilemassa Haminassa kiipeilyseinää? Tai pelannut frisbee-golfia Pyhällössä? Osallistunut Nuorten Seprojen kansainvälisille leireille Suomessa tai Virossa? Jos olet mukana partiotoiminnassa on Karhulan Korvenkävijöiden kotalaavu sinulle ehkä tuttu, tai Haminan Päivänpoikien purjehduskoulutusalus; näihin kaikkiin on saatu Leader-tukea.

 

 

 

 


Logo Seprat
Leader Sepra ry

Helsingintie 1 A (B-porras)
49460 Hamina
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.