Fullscreen Image V3

Leader-rahoitus

Toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta paikkakunnan parhaaksi.
Pienille yrityksille ja yhdistyksille; luo uutta tai kehitä kannattavaa.

Nuorille

Sepra tarjoaa alueen nuorille monia mahdollisuuksia olla itse vaikuttamassa kotiseudun viihtyisyyteen, ja siihen millaista toimintaa alueella järjestetään. Monissa rahoitetuissa Leader-hankkeissa on nuorille suunnattua toimintaa https://www.sepra.fi/leader-tuet/leader-hankkeet. Nuoret voivat myös yhdessä jonkin yhdistyksen kanssa ideoida hankkeen omiin tarpeisiinsa: varsinaisissa Leader-hankkeissa hakijana tulee olla rekisteröity yhdistys.

Tarjoamme nuorille minirahoitusta pieniin yhteisiin hankkeisiin tai tapahtumien järjestämiseen. Alla pdf:ssä on tietoa minirahoituksesta, jota pienet nuorten ryhmät – vähintään 4 nuorta – yhdessä voivat hakea yhteisiin harrastusvälinehankintoihin tai vaikkapa tapahtuman järjestämiseen alueen nuorille.

Nuorisojaosto ja minirahoitus

Sepran Nuorisojaoston jäseneksi voi hakeutua alueella asuva/opiskeleva nuori (alle 30v.), jota kiinnostaa olla mukana Sepran toiminnassa!

Jaosto haluaa esim
- mahdollistaa nuorten itsensä ideoimien tapahtumien ja toiminnan toteuttamista myöntämällä minitukia
- rohkaista nuoria kansainvälisyyteen ja ottaa heitä mukaan Sepran kansainväliseen toimintaan
- tarjota nuorille verkostoja, joiden avulla nuorten ideoita voi ideoida sekä toteuttaa laajempina
- auttaa etsimään ja löytämään harjoittelu- ja työkokeilupaikkoja kylien yrityksistä ja yhdistyksistä, sekä mahdollisesti ulkomailta

Jaosto voi kokoontua esim. Teamsilla tai kasvotusten eri kuntien alueilla, jolloin järjestetään kimppakyydit.

Sepra maksaa kaikki matkustamisesta aiheutuneet kustannukset, ja järjestää tapaamisiin tarjoilun. Jaoston jäsenille maksetaan pieni palkkio vuoden päättyessä, osallistumisaktiivisuuden mukaan.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä Heidiin, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai laita tekstari/soita numeroon 044-2774515

Kansainvälinen toiminta ja yrittäjyys

Sepran omissa hankkeissa, kuten Sustainable entrepreneurship in the countryside – SEIC – nuorille tarjotaan mahdollisuus lähteä paikallisen yrittäjän kanssa tutustumaan jonkin alan yrityksen toimintaan Virossa tai Latviassa. Lue lisää https://www.sepra.fi/kansainvalisyys/kestava-maaseutu tai ole yhteydessä Heidiin; Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. puh. 044-277 4515.
Yhteiskunnallinen yrittäjyys -toiminnan kautta voi hakeutua vapaaehtoisvaihtoon Irlantiin tai Viroon, hyvin edullisesti ja kiinnostaviin paikkoihin; vaihdot jatkuvat, kun koronatilanne sen mahdollistaa! 

Vaikuttaminen vuoteen 2030

Vastaamalla tästä linkistä muutaman kohdan kyselyyn voit olla vaikuttamassa siihen, millaisia isompia hankkeita Sepra tulevina vuosina voi tukea. Tällä hetkellä Sepra valmistelee strategiaa, jolla se hakee EU-rahoitusta erilaisten hankkeiden tukemiseksi ajalla 2023-2027. Ajalla 2014-2020 tukea alueen yhdistysten ja yritysten hankkeisiin on kohdennettu n. 3 miljoonaa, ja joukossa on paljon hankkeita, joilla on tuettu nuoria hyödyttävää toimintaa. Oletko käynyt kokeilemassa Haminassa kiipeilyseinää? Oletko mukana Haminan Teinisirkuksen toiminnassa tai ajatko Miehikkälän moottoriradalla? Jos olet mukana partiotoiminnassa on Karhulan Korvenkävijöiden kotalaavu sinulle ehkä tuttu, tai Haminan Päivänpoikien purjehduskoulutusalus; näihin kaikkiin on saatu Leader-tukea.

 

 

 

 


Logo Seprat
Leader Sepra ry

Helsingintie 1 A (B-porras)
49460 Hamina
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.