Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Jaa artikkeli
| Leader-tuet yrityksille

Takatalo & Tompuri panimon investointi ja kehittäminen

Hakija: Takatalo ja Tompuri oy, Virolahti
Toteutettavuustutkimus tuki 50% ja investointi 20%

Liikeideana on aloittaa valmistamaan vuonna 2016 laadukasta luomu- ja lähiolutta Virolahdella Takatalon tilalla. Tavoitteena on olla yksi Suomen laadukkaimmista pienpanimoista. Tämän saavuttamiseksi tulemme panostamaan korkealaatuisiin raaka-aineisiin, korkeatasoisiin laitteisiin sekä erittäin intohimoiseen ja ammattitaitoiseen henkilökuntaan.

Toteutettavuustutkimuksessa käytetyn asiantuntijan avulla valitut panimolle sopivimmat koneet ja laitteet hankitaan toiminnan käynnistämiseksi. Aloitusinvestoinnin avulla pienpanimo aloittaa lähioluen valmistuksen ensimmäisenä panimona Kymenlaaksossa.

Laajennusinvestointi 20 %

Laajennusinvestoinnissa on tarkoitus hankkia oluen valmistaukseen käytettäviä käymistankkeja kaksi kappaletta lisää. Tavoitteena on lisätä tuotantokapsitettia 80 000 litraa vuodessa, vuonna 2018 tuotantokapasiteetti oli n 140 000 litraa. Tämän tuotantokapasiteetin lisäyksenä syntyy yksi uusi työpaikka ja markkinoille saadaa kaksi uutta olutlaatua. Omien tilojen maltaat ja oman kaivon vesi tekevät Takatalo ja Tompuri Oy:n tuottamista oluista ainutlaatuisia. Laajennushankkeella on tarkoitus vastata KASKI-oluen hyvään kysyntään.

https://takatalotompuri.com/