EDIC Kymenlaakso on nyt ED Kymenlaakso

 
Uusi Europe Direct -verkosto aloitti toimintansa 1. toukokuuta 2021. Leader Sepra jatkaa ED tiedotuspisteenä ainakin vuoden 2025 loppuun.
 
Kymenlaakson Europe Direct -pisteessä Haminan Itäväylässä voi vierailla paikan päällä, mutta vastaamme kysymyksiin myös sähköpostitse, puhelimitse tai sosiaalisen median kanavilla. Tästä videosta voit katsoa, mitä kaikkea ED-tietopisteet tekevät: https://www.facebook.com/leadersepra/videos/930242287599439 
 
Osallistumme alueellisiin ja valtakunnallisiin tapahtumiin ja kampanjoihin eri puolilla maakuntaa ja somessa. Vuoden toimintaan kuuluvat mm. 112-päivä, Eurooppa-päivä, Maailma Kymissä -tapahtuma, Kotkan kalamarkkinat, Viranomaiset Manskilla -tapahtuma sekä paljon muuta. Nyt koronan helpottaessa tapaat meitä taas yhä enemmän myös kentällä parin vuoden tauon jälkeen.
 
Jos haluat tehdä yhteistyötä kanssamme, olethan yhteyksissä!
 
ED Kymenlaakso, Helsingintie 1 A, 49460 Hamina
 
Heidi, Marjo & Heli 

Mikä on ED eli Europe direct?

Paikalliset Europe Direct -pisteet (ED) ovat Euroopan unionin tärkeä vuorovaikutuskanava, jonka kautta saa helposti tietoa Euroopan unionista ja erityisesti EU-kansalaisten oikeuksista ja EU:n toiminnan tavoitteista.

Uudella toimikaudella tiedotuspiste löytyy Suomessa seuraavilta paikkakunnilta: Hamina, Kajaani, Kankaanpää, Kuopio, Mikkeli, Oulu, Seinäjoki ja Valkeakoski.
Europe Direct -pisteissä voi vierailla paikan päällä, mutta ne vastaavat kysymyksiin myös sähköpostitse, puhelimitse tai sosiaalisen median kanavilla. Pisteet ovat mukana järjestämässä paikallisia EU-aiheisia yleisötapahtumia, keskustelutilaisuuksia ja seminaareja. Ne vauhdittavat erityisesti keskusteluja Euroopan tulevaisuuskonferenssista.
Europe Direct -pisteet toimivat Euroopan komission, Euroopan parlamentin ja EU:n neuvoston paikallisina yhteyspisteinä ja tekevät yhteistyötä muiden sidosryhmien kanssa. Euroopan laajuisesti verkostossa on yhteensä yli 400 pistettä.

Infopiste löytyy Sepran tiloista Haminan Itäväylästä, mutta toimintaa järjestetään koko maakunnassa, tosin toistaiseksi koronasta johtuen pääosin virtuaalisesti ja SOMEssa.
Euroopan Unionin painopisteet Viherelvyttäminen sekä Digitaaliajan haasteet pyritään huomioimaan jollakin lailla kaikissa vuoden tapahtumissa.

ED Kymenlaakso/Leader Sepra
Helsingintie 1 A, 49400 Hamina, www.sepra.fi
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

EDICillä oli aktiivinen alkuvuosi 2021

Leader Sepra on toiminut EDIC Kymenlaaksona vuodesta 2018 ja alkuperäisestä poiketen tietopisteverkoston toimikautta jatkettiin huhtikuun 2021 loppuun asti.

Helmikuussa juhlistimme yhteistyössä EDIC Stuttgartin kanssa 112 numeron 30-vuotista taivalta. Yhteiseurooppalaisen hätänumeron taustan esiin nosto tehtiin SOMEssa kansainvälisenä yhteistyönä sekä etsien haastatteluesimerkkejä siitä, miten numerosta on ollut apua. Euroopan eri maissa haastateltiin 112-vuotiaita. Koska Suomessa ei ole hengissä tämän ikäisiä ihmisiä, EDIC Kymenlaakso etsi henkilöä, joka on syntynyt 11. helmikuuta. Suunnitelman mukainen tempausten järjestäminen yhdessä Kymenlaakson pelastuslaitoksen ja muutaman paikallisen VPK:n kanssa ei ollut mahdollista, mutta sen sijaan teimme kaksi videota. Voit katsoa ne YouTubesta: Siltakylän VPK ja Kotkan Meripelastusyhdistys. Helmikuussa tuotiin esiin myös digitaalisen oppimisen päivää 26.2.2021; kannustimme nuoria tutustumaan eOppivaan ja löytämään tietoa sekä opiskelumateriaaleja EU:n eri tietolähteistä.

Maaliskuussa vietettiin EarthHouria 27.3.2021; vuoden teemana oli kuluta vähemmän, syö kestävästi. SOME-kampanjamme toteutettiin tapahtumaviikolla, 20.3. alkaen kestävän kehityksen teemalla, nostamalla esiin lähiruoan merkitystä kestävänä ratkaisuna, sekä yksilön mahdollisuuksia vaikuttaa ilmastonmuutokseen omilla ruokailutottumuksillaan. Lähikalasta löytyy tietoa esim. www.rannastaruokapoytaan.fi sivuiltamme.
Huhtikuun 24. on globaali Earth Day, päivän teema on ’ennallista maapallomme’. Ennallistamiseen liittyi myös viikon webinaari, jossa kerrottiin maisemapelloista ja uusniityistä.
https://etela-suomi.proagria.fi/sites/default/files/attachment/toimintamalli_maisemakasvit.pdf
https://www.rakentaja.fi/artikkelit/10980/nurmikko_niitty_.htm

_ _ _ _ _ 

Komission koronatoimet aikajanalla kriisin alusta lähtien löydät klikkaamalla itsesi tähän uutiseen https://europa.eu/!gN78RJ.

EU-pisteemme palveluihin kuuluu neuvonta; vastauksia erilaisiin EU-aiheisiin kysymyksiin ja neuvoja siihen, mistä EU-tietoa löytyy. Erityisasiantuntemusta vaativissa kysymyksissä ohjataan muiden EU-verkostojen tai -palvelujen puoleen. Toimistoltamme saatavana myös EU-aiheista materiaalia ja voimme myös tarvittaessa tilata esim. opetukseen sopivaa materiaalia.

Esimerkiksi Lyhyt katsaus menneeseen vuoteen 2018 on yhteenveto Euroopan unionin tuomioistuimen toiminnasta edellisen vuoden aikana, voit hakea julkaisun toimistoltamme tai ladata luettavaksi klikkaamalla julkaisun nimeä. Julkaisussa käydään läpi tuomioistuimen merkittävimpiä tuomioita ja selitetään niiden merkitystä unionin kansalaisille. Toimistoltamme saatavana myös vuosien 2016 ja  -17 yhteenvedot.

Ota meihin yhteyttä toimisto(at)sepra.fi. Voit myös soittaa maksuttomaan Europe Direct –palvelunumero 00 800 6 7 8 9 10 11

Neuvontapisteemme palvelee osoitteessa:

Helsingintie 1 A, 49400 Hamina (kaikki toimistomme yhteystiedot ja kartta)

Suomessa toimivien pisteiden osoitteet ja yhteystiedot:
https://ec.europa.eu/finland/services/contact-points_fi

Meidän on pidettävä toisistamme huolta, meidän on autettava
toinen toisiamme selviytymään näistä vaikeista ajoista.
Tätä virustakin vahvempia ovat rakkaus ja myötäeläminen.
Vastoinkäymisten hetkellä eurooppalaiset osoittavat niiden voiman.
Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen
Euroopan parlamentin täysistunnossa (26.3.2020)

 


Logo Seprat
Leader Sepra ry

Helsingintie 1 A (B-porras)
49460 Hamina
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.