Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Jaa artikkeli
| Europe Direct-uutiset

EDICillä oli aktiivinen alkuvuosi 2021

Leader Sepra on toiminut EDIC Kymenlaaksona vuodesta 2018 ja alkuperäisestä poiketen tietopisteverkoston toimikautta jatkettiin huhtikuun 2021 loppuun asti.

Helmikuussa juhlistimme yhteistyössä EDIC Stuttgartin kanssa 112 numeron 30-vuotista taivalta. Yhteiseurooppalaisen hätänumeron taustan esiin nosto tehtiin SOMEssa kansainvälisenä yhteistyönä sekä etsien haastatteluesimerkkejä siitä, miten numerosta on ollut apua. Euroopan eri maissa haastateltiin 112-vuotiaita. Koska Suomessa ei ole hengissä tämän ikäisiä ihmisiä, EDIC Kymenlaakso etsi henkilöä, joka on syntynyt 11. helmikuuta. Suunnitelman mukainen tempausten järjestäminen yhdessä Kymenlaakson pelastuslaitoksen ja muutaman paikallisen VPK:n kanssa ei ollut mahdollista, mutta sen sijaan teimme kaksi videota. Voit katsoa ne YouTubesta: Siltakylän VPK ja Kotkan Meripelastusyhdistys. Helmikuussa tuotiin esiin myös digitaalisen oppimisen päivää 26.2.2021; kannustimme nuoria tutustumaan eOppivaan ja löytämään tietoa sekä opiskelumateriaaleja EU:n eri tietolähteistä.

Maaliskuussa vietettiin EarthHouria 27.3.2021; vuoden teemana oli kuluta vähemmän, syö kestävästi. SOME-kampanjamme toteutettiin tapahtumaviikolla, 20.3. alkaen kestävän kehityksen teemalla, nostamalla esiin lähiruoan merkitystä kestävänä ratkaisuna, sekä yksilön mahdollisuuksia vaikuttaa ilmastonmuutokseen omilla ruokailutottumuksillaan. Lähikalasta löytyy tietoa esim. www.rannastaruokapoytaan.fi sivuiltamme.
Huhtikuun 24. on globaali Earth Day, päivän teema on ’ennallista maapallomme’. Ennallistamiseen liittyi myös viikon webinaari, jossa kerrottiin maisemapelloista ja uusniityistä.
https://etela-suomi.proagria.fi/sites/default/files/attachment/toimintamalli_maisemakasvit.pdf
https://www.rakentaja.fi/artikkelit/10980/nurmikko_niitty_.htm