Hakija/Projektägare: Suomen Osteriakatemia Oy Toiminta-alue/Verksamhetsområde: Helsinki/Helsingfors Julkinen tuki/Stödbelopp: 20 161 €
Hankkeessa osallistutaan Helsingin silkkamarkkinoille lokakuussa 2015 sekä selvitetään mahdollisuudet lähikalan toimituksiin pääkaupunkiseudun ruokapiireille. Hankkeessa osallistutaan myös Helsingin Gastro-messuille jossa tarjotaan maistiaisia lähikalasta ja erilaisista nyt vajaasti hyödynnetyistä kaloista (lahna, särki, suutari jne). Gastro-messuilla valmistetaan näistä lähikala-särkituotteista gourmet-annoksia, joita tarjotaan messuilla toimittajille ja ravintola-alan vaikuttajille. Lisäksi esitetään lähikalan kalastusta ja käsittelyä sekä toimitusketjuja markkinoille. Tavoitteena on saavuttaa merkittävä huomio Gastro-messuilla, jota kautta avautuu uusia mahdollisuuksia sekä lähikalatuotteille ja varsinkin uusille särki- ja lahnakalatuotteille.