Sepran oma kansainvälinen toiminta kohdentuu lähialueille alueen sijainnista ja historiasta johtuen. Suurin kiinnostus kohdistuu Viroon ja lähinnä sen pohjoisosiin, jotka sijaitsevat Sepran alueen eteläpuolella, Itäisen Suomenlahden rannikolla.
Vuosituhannen alussa käynnistynyt yhteistyö virolaisen kylätoimintajärjestö Kodukantin kanssa on laajentunut Viron Leader-ryhmiin sekä muihin toimijoihin kauempana Viron etelä- ja länsiosissa. Sepra on ollut mm. mukana luomassa kestävän kehityksen mukaista yhteisölähtöisen matkailun kehittämistyökalua COMCOTia.
Alueiden ja kansainvälisen yhteistyön kautta on oltu mukana esim. varmistamassa Sepran alueen halki kulkevan Kuninkaantien kehittämisen jatkuminen https://www.visitkingsroad.fi/fi/ tarkoitukseen perustetun yhdistyksen avulla. Lisäksi Sepralla oli suuri vaikutus siihen, että Virolahdelle syntyi Green Belt -infopiste https://www.visitvirolahti.fi/virolahden-green-belt-keskus/.
Kansainvälisen toiminnan kautta paikalliseen kehittämistyöhön saadaan lisäarvoa uusien kokemusten ja hyvien siirrettävien käytäntöjen muodossa. Kansainvälisyys on eräs eurooppalaisen Leader-toiminnan periaatteista, ja Sepra on kansainvälisessä yhteistyössä hyvin vahva ja arvostettu toimija, niin maaseutu- kuin kalatalouspuolellakin.
Uusia ideoita, kokemusten vaihtoa ja yhteistyötä yli rajojen – näitä voi saada sisällyttämällä toimintaan kansainvälisiä toimenpiteitä! Leader-rahoitus ei ole ainoa kanava kansainvälistymiseen, Sepraan kannattaa olla rohkeasti yhteyksissä, sillä meillä on kokemusta myös ERASMUS+ hankkeista ja olemme Euroopan Komission tietopiste, ED Kymenlaakso.