Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Jaa artikkeli
| Ajankohtaista

Sepra valittiin Leader-ryhmäksi kaudelle 2023-2027!

Viikon alkuun hyviä uutisia Sepralta: jatkamme Leader-ryhmänä myös kauden 2023-2027! Sepralle myönnettiin mukava potti, saamamme kehys on 3 333 333 euroa. Tämä tarkoittaa, että käytössämme on vuositasolla suurin piirtein samansuuruinen summa maaseudun kehittämiseen kuin edelliselläkin kaudella. 

Olemme tyytyväisiä paitsi meille myönnettyyn rahamäärään myös strategian saamaan arviontiin: strategia nähtiin tasapainoisena ja hyvänä kokonaisuutena, josta välittyy aktiivinen ote, uudistuvuus ja innovatiivisuus. Alueen kuvaus ja analyysi olivat hyviä ja kehittämistarpeet olivat hyvin esillä. Myös aktivointi ja osallistava valmisteluprosessi nähtiin hyvinä. Strategian laadinnasta kiitos kuuluu alueen asukkaille, kaikille teille, jotka jaksoitte ottaa osaa erilaisiin kyselyihin ja tilaisuuksiin ja kertoa mielipiteenne! Tästä on hyvä jatkaa yhdessä strategian toteuttamiseen uusien yritystukien ja hankkeiden muodossa myöhemmin tänä vuonna.

Maa- ja metsätalousministeriö hyväksyi 52 Leader-ryhmää rahoituskaudelle 2023-2027. Yhteensä ryhmille osoitettiin maaseudun paikalliseen kehittämiseen 223 miljoonaa euroa. 43 prosenttia tästä rahasta tulee EU:lta, 37 valtiolta ja 20 prosenttia rahasta on alueen kuntien toimintaan sijoittamaa rahaa.

Kukin Leader-ryhmä rahoittaa oman paikallisen strategiansa mukaisia hankkeita. Sepran strategiaan pääset tutustumaan tästä. Rahoitushaku saadaan käyntiin loppukeväästä, tiedotamme asiasta lisää myöhemmin, heti kun aikataulut varmistuvat. Tätä odotellessa on hyvää aikaa käydä lukaisemassa läpi uusi strategiamme.