Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Jaa artikkeli
| Ajankohtaista

Kiinnostavatko saariston kysymykset? Tule verkostoitumaan Pellinkiin!

Sepra on mukana Åbo Akademin Habitability-hankkeessa, joka perehtyy saaristossa asumisen kysymyksiin. Hankkeessa on marraskuun puolivälissä tarjolla työpaja, jossa aiheena on makea vesi. Juomaveden saatavuus voi olla haastavaa saarilla varsinkin kesällä, jolloin saarten asukasluku kasvaa merkittävästi. Tapaamisen painopiste on kuitenkin maanlaajuisen, ruohonjuuritason saaristoyhteisöjen verkoston perustaminen. Työpajassa kuullaan asiantuntijoita, tavataan ja verkostoidutaan toisten saaristolaisten kanssa sekä myös tutustustaan pellinkiin ja sen elämäntapaan. 
 
Hanke kustantaa matkat, majoituksen sekä ruokailut, ja muutama paikka on vielä tarjolla nopeimmille! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Marjaan: 044 277 4514. Kuvan alla lisätietoa.
 
 

Habitability – elinvoimaiset ja kestävästi asutut saaristo- ja vesistöalueet -verkoston neljäs työpaja järjestetään Pellingissä 14.–16.11.2022. Verkostotapaamiseen osallistuu sekä saarten asukkaita, että asiantuntijoita. Luonnollisesti tutustumme myös elämään Pellingissä.

Teemana tällä kertaa on kolmas asuttavuusanalyysin seitsemästä osa-alueesta, eli makea vesi. Juomaveden saatavuus voi olla haastavaa saarilla varsinkin kesällä, jolloin saarten asukasluku kasvaa merkittävästi. Kolmannen osa-alueen indikaattorit käsittelevät sadetta, jätevettä ja hyvin paljon siltä väliltä. Tapaamisen painopiste on kuitenkin maanlaajuisen, ruohonjuuritason saaristoyhteisöjen verkoston perustaminen.

Verkostossa mukana olevat 12 Leader-ryhmää sekä Finlands öar – Suomen saaret nimeävät kukin kolme osallistujaa verkostotapaamiseen Pellingissä. Verkosto vastaa matkakustannuksista, sekä majoittumisesta ja ruokailuista Pellingissä. Osallistumisesta kiinnostunut, ole yhteydessä Leader Sepraan. Kaikki matkavaraukset tehdään keskitetysti Åbo Akademin Saaristoinstituutin kautta.

Matkustamme tilausbussilla, joka lähtee Naantalista ja kulkee reittiä Turku, Salo, Helsinki, Porvoo ja Pellinki. Bussi lähtee Naantalista maanantaina 14.11. klo 11.45, on noin klo 14.30 Helsingissä ja perillä Pellingissä klo 17. Osallistujat, jotka eivät asu tällä reitillä, voivat matkustaa junalla/bussilla Porvooseen/ Helsinkiin ja jatkaa matkaa tilausbussimme kyydillä. Keskiviikkona lähdetään aamupäivällä, saavumme Helsinkiin viimeistään klo 14 ja bussi on Naantalissa viimeistään klo 17.

Yöpyminen Pellingissä on vuonna 2014–2015 täysin peruskorjatussa kurssikeskuksessa: https://www.porvoonseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/pellingin-kurssikeskus. Majoituksen rajoitetun saatavuuden vuoksi majoitumme pääsääntöisesti jaetuissa huoneissa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Toivottavasti nähdään Pellingissä!
Habitability-tiimi Annina, Cecilia, Christian, Mia & Pia

Lisätietoa hankkeesta: abo.fi/asuttavuus