Hyrrä on avattu

Hanke- ja yritystukien sähköinen Hyrrä-palvelu on avattu tänään 11.5. Muistathan kuitenkin aina ensin ottaa yhteyttä siihen Leader-ryhmään tai ELY-keskukseen, josta olet tukea hakemassa.

Maaseudun yritystukia voivat hakea maaseudun yrittäjät. Yrityksen perustamistukea voi saada uuden yrityksen perustamisen ja jossain tapauksissa myös yrityksen merkittävän tuotannon tai liiketoiminnan muutoksen yhteydessä asiantuntija-avun hankkimiseen. Yrittäjä voi saada tukea myös mm. investointeihin sekä investoinnin toteutettavuustutkimukseen. 

Hanketukia voivat entiseen tapaan hakea julkis- ja yksityisoikeudelliset yhteisöt, kuten järjestöt, kyläyhdistykset ja oppilaitokset. Maaseudun asukkaat voivat kehittämishankkeiden avulla parantaa asuinympäristöään ja kehittää asukkaiden yhteistä toimintaa sekä alueensa viihtyisyyttä. Yleishyödyllisinä investointeina voidaan tukea esimerkiksi yhteisten tilojen kunnostamista tai kulttuuri- ja luonnonperinnön säilyttämistä.

Palveluun voit tutustua Käyttöohje yritystukien hakemiseen tai Käyttöohje hanketukien hakemiseen kautta. Palvelu toimii parhaiten Google Chrome- tai Mozilla Firefox -selaimilla.


Logo Seprat
Leader Sepra ry

Helsingintie 1 A (B-porras)
49460 Hamina
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.