Tulossa verkkotapaaminen: Yhteisölähtöinen yhteiskunnallinen yrittäjyys maaseudulla

Moni maaseudun yhteisö pohtii omia mahdollisuuksiaan tuottaa omaehtoisesti palveluita alueellaan. Yksi mahdollisuus tarvittavien palveluiden tuottamiseksi on yhteisölähtöinen yhteiskunnallinen yrittäjyys, jossa yhteisön omistama tai perustama yritys vastaa paikallisiin tarpeisiin tekemällä liiketoimintaa yhteisön hyväksi. Mutta mitä kaikkea yhteisön yritystoiminnassa ja sen kehittämisessä pitää ottaa huomioon?

Tilaisuuden tarkoituksena on herättää keskustelua yhteisölähtöisestä yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä, esitellä kansainvälisessä ViSEnet-hankkeessa maaseudun toimijoiden omaehtoisen palvelutuotannon tueksi laadittua opintomateriaalia sekä tuoda esiin kehittämistyön erilaisia näkökulmia. Tervetuloa kuulolle!

Paikka: verkkotapaaminen
Aika: keskiviikko 15.9.2021 klo 17-19

Ohjelma:

17.00 - 17.15 Osallistujien esittelykierros

17.15 - 17.30 Mikä ViSEnet?

17.30 -18.15 Yhteisölähtöinen kehittäminen ja yritystoiminta maaseudulla
• Mitä yhteisölähtöinen yhteiskunnallinen yrittäjyys on?
• Miten ViSEnet-hanke voi olla tässä apuna?

18.15 -18.40 Yhteisölähtöinen kehittäminen ja kunta
• Näkökulmia kylän ja kunnan yhteistyöhön

18.40 -19.00 Keskustelua

Lisätietoa: Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti, Katja Rinne-Koski (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)
Ilmoittautumiset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 044 – 277 4515

ViSEnet-hankkeen tarkoituksena on tuottaa erityisesti maaseutukontekstiin soveltuvaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden opintomateriaalia ja antaa ideoita ja menetelmiä yhteiskunnallisen yrittäjyyden edistämiseksi ja tukemiseksi maaseudulla. Hankkeessa on mukana viisi partneria eri puolilta Eurooppaa. Hankkeen rahoittaa Erasmus+ aikuiskoulutukselle, KA2 Strategiset kumppanuushankkeet.

 


Logo Seprat
Leader Sepra ry

Helsingintie 1 A (B-porras)
49460 Hamina
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.