Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content

Jaa artikkeli
| Ajankohtaista

Paikallista kalaa

Paikallista tuoretta kalaa – parasta lähiruokaa
 
ESKO kalatalousryhmä on myöntänyt uuden kauden käynnistyttyä rahoitusta jo kolmelle kehittämishankkeelle. Hankkeiden avulla halutaan säilyttää ja myös helpottaa kuluttajien mahdollisuus saada tuoretta paikallisesti pyydystettyä kalaa ruokapöytään. 
 
Kymenlaaksossa on kolme eri kalasatamaa, Klamilan kalasatama Virolahdella, Kuusisen kalasatama Kotkassa ja Keihässalmen kalasatama Pyhtäällä. ESKO kalatalousryhmä on rahoittanut yhteistä selvitystä kalasatamien toimintojen kehittämiseksi, niin että tulevaisuudessa olisi jälleen kalaa myytävänä kaikista kalasatamista. Tällä hetkellä on kalakauppa toiminnassa vain Kuusisessa, jossa Kalamiehet Halonen Oy pitää kalakauppaa auki joka arkipäivä aamusta iltaan. Klamilassa ja Keihässalmessa myydään kalaa ajoittain, eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa joista tiedotetaan erikseen. 
 
Toinen hanke on mestari-kisälli koulutushanke, jota kautta tarjotaan käytännön koulutusta alalle haluaville. Kaikille uusille ammattikalastajille tarjotaan mahdollisuutta olla kokeneen mestarin opissa n. 6 kk, ja oppia niitä kalastamisen käytännön niksejä, jota tarvitaan pärjätäkseen melko kovassa ammatissa. Tavoite on saada ainakin muutamia uusia nuoria jatkamaan perinneammattia. 
 
Kolmas hanke käynnistettiin jo edellisen kauden ns jäännösrahoilla. Rannasta Ruokapöytään-hankkeessa on luotu uusi Facebook- ja Internet-sivusto niille Itäisen Suomenladen alueen ammattikalastajille, jotka haluavat myydä tuoretta lähikalaa suoraan kuluttajille. Sivusto löytyy osoitteesta www.rannastaruokapoytaan.fi
 
 rannasta ruokapoytaan