Yleisesittely

Seepra on raidallinen eläin, mutta Sepra-nimi tulee viron sanasta ystävä sõber, jota itäisen Suomenlahden asukkaat käyttivät virolaisista, meren takaisista vaihtokauppakumppaneistaan.

Vuonna 1999 POMO-toimintaa jatkamaan perustettu Sepra toimii Etelä-Kymenlaaksossa (Pyhtäältä Miehikkälään ulottuvalla rannikkoalueella), jonka 80 000 asukkaasta puolet asuu maaseudulla ja puolet keskustoissa. Metsäteollisuus ja tehtaiden piiput ovat olleet päällimmäinen mielikuva alueesta, jossa rakennemuutos pakottaa tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin; saaristoon, monipuoliseen luontoympäristöön ja rajan läheisyyteen.

Leader-periaatteiden (www.leadersuomi.fi) mukaisesti toiminta on pienimuotoista ja Ihmisten kokoisille ideoille suunnattua. Sepran aktivointi sisältää sekä innostamisen, yhdessä tekemisen että taloudellisen tuen hankerahan muodossa. Omaehtoista tekemistä tuetaan niin maaseudulla, saaristossa kuin keskustoissakin johtoajatuksena asukkaiden tarpeet ja valmius tarttua itse asioihin.

Perustana toiminnalle ja hankerahoitukselle toimii Sepra 2020 –strategia, minkä avulla tuetaan pienimuotoisen yritystoiminnan syntymistä, houkutellaan kansainvälisen yhteistyön avulla nuoria mukaan kotiseudun kehittämiseen ja hyödynnetään alueen vahvuuksia elinvoimaisuuden lisäämiseksi. ESKO 2020 –strategia  puolestaan tukee kalatalouselinkeinon kehittymistä.

Kaikki tämä tehdään Leader Sepran nimen mukaisesti ystävällisesti ja yhteistyössä.

Molemmat strategiat ladattavissa alla olevista linkeistä.

 

e-max.it: your social media marketing partner
Ota yhteyttä
  • Yhteystiedot

   Helsingintie 1 A (B-porras)
   49460 Hamina
   Ma – To: 9:00 – 16:00
   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
   Katso kaikki yhteystiedot

   Seuraa myös

  • Liity jäseneksi

   Täytä jäsenlomake

   Tilaa uutiskirje