Osta tilalta - päivä 16.9.

Kymenlaaksossa Osta tilalta-päivä näkyy parhaiten kahtena ruokaretkenä eri kohteisiin maaseudulla. Kuluttajia kutsutaan mukaan bussiretkille 16.9. klo 9-16.

Etelä-Kymenlaaksossa kohteina ovat Metson Tila Metsäkylässä, Jalon Mylly Oy Liikkalassa, Aholafarm Kannusjärvellä, Takatalo&Tompuri Oy Virolahdella sekä Takaladon Liha ja Kala Oy Haminassa. Kohteissa ovat ovet auki myös omalla autolla liikkuville. Mm. Jaakkolan Tila Hurukselassa myy tuotteita suoraan tilalta omasta puodista. Useassa kohteessa on mukana muiden, paikallisten tuottajien tuotteita joten elintarviketarjonta on monipuolista.

Päivän aikana on mahdollista ruokailla ja kahvitella kohteissa. Muista ottaa bussiretkelle mukaan kylmälaukku esim. lihatuotteita varten.

Tervetuloa Osta tilalta-päivänä 16.9.2017 Etelä-Kymenlaakson maaseudulle ostamaan lähiseudun tuotteita suoraan tuottajalta ja yrityksistä! Seuraathan ilmoittelua ja tiedotusta syyskuussa.

Kymenlaaksossa Osta tilalta-päivän järjestävät ProAgria Etelä-Suomi ry yhdessä kohdetilojen ja –yritysten kanssa.
Lisätietoja: Tuula Repo, ProAgria Etelä-Suomi ry, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 040 588 0958

Ohje Osta tilalta-päivästä kiinnostuneille tiloille ja yrityksille tulla mukaan tähän tapahtumaan

Osta tilalta! -tapahtuman voi järjestää tuottaja omalla tilallaan. Voi myös kutsua naapurin myymään esim. ylijäämäomenasatoa tai porkkanoita omaan pihapiiriin. Tapahtuma perustuu toimijan omaan aktiivisuuteen ja yhdessä tekemiseen. Osta tilalta! nimeä saa käyttää omassa viestinnässään, ja logo sekä muu materiaali on ladattavissa nettisivuilta omaan käyttöön.

Miten voin ilmoittautua mukaan?

Osta tilalta! -tapahtuman järjestäjän tulee rekisteröityä ja ilmoittaa tilansa tai myyntipaikkansa https://ostatilalta.fi/ -sivuilla. Rekisteröityminen voi tapahtua myös Facebook-tunnuksilla.
Ilmoitukseen tulee laittaa seuraavia asioita
• tilan nimi
• osoite
• tietoa tuotteista (huomaa, että nettisivuilla on tuoteryhmittäinen jaottelu). Mainitse myös kuluttajalle, että ottaa kylmälaukkua tms. mukaan, jos tuotteesi ovat kylmää vaativia.
• aukioloajat
• tietoa mahdollisesta oheistoiminnasta esim. eläinten rapsuttelusta, ostettavissa / tarjolla pullaa ja kahvia tms.
• tieto maksutavasta: käteinen, maksukortti
• linkki omille nettisivuille tai Facebook-sivuille

Mitä Osta tilalta -tapahtumassa voi myydä? Voit myydä oman tilasi tuotteita ja puutarhasi satoa. Valtakunnallisten suositusten mukaan Osta tilalta -tapahtuma on tarkoitettu lähinnä raaka-aineiden ja ruokatuotteiden myymiseen, ei ruoka-annosten myymiseen.


Logo Seprat
Leader Sepra ry

Helsingintie 1 A (B-porras)
49460 Hamina
Ma – To: 9:00 – 16:00
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.